Goto page 1, 2 Next
Guest
Sun Apr 02, 2017 11:41 am
witam
jak w temacie wyzej , tak by mozna bylo wykorzystac mikrofon do komunikacji na skype, dlatego zasilanie 5V z USB jest wazne.
link do schematu bylby z wdziecznoscia oczekiwany

)
pzdr
WĹodzimierz Wojtiuk
Guest
Sun Apr 02, 2017 11:41 am
On 2017-04-02 11:41, andgab9@gmail.com wrote:
Quote:
witam
jak w temacie wyzej , tak by mozna bylo wykorzystac mikrofon do komunikacji na skype, dlatego zasilanie 5V z USB jest wazne.

)
pzdr
Może by tak Kolega "odrobił pracę domową"!
Włodek
kilokitu
Guest
Sun Apr 02, 2017 1:33 pm
W dniu niedziela, 2 kwietnia 2017 11:41:22 UTC+2 użytkownik and...@gmail.com napisał:
Aby wykorzystać mikrofon elektretowy do komunikacji "na Skype" nie jest potrzebny żaden dodatkowy wzmacniacz! Jeżeli natomiast chcesz wykorzystać mikrofon elektretowy "od Skype" do innych celów to napisz dokładnie o co Tobie chodzi bo z Twojej wypowiedzi naprawdę nic nie wynika!
Guest
Sun Apr 02, 2017 3:26 pm
W dniu niedziela, 2 kwietnia 2017 12:38:13 UTC+2 użytkownik nor...@googlegroups.com napisał:
Quote:
witam

)
pzdr
Włodek
odrobilem i prosze o pomoc
Guest
Sun Apr 02, 2017 3:28 pm
W dniu niedziela, 2 kwietnia 2017 13:33:10 UTC+2 użytkownik kilokitu napisał:
Quote:
W dniu niedziela, 2 kwietnia 2017 11:41:22 UTC+2 użytkownik and...@gmail.com napisał:
Aby wykorzystać mikrofon elektretowy do komunikacji "na Skype" nie jest potrzebny żaden dodatkowy wzmacniacz! Jeżeli natomiast chcesz wykorzystać mikrofon elektretowy "od Skype" do innych celów to napisz dokładnie o co Tobie chodzi bo z Twojej wypowiedzi naprawdę nic nie wynika!
witanko
ok jeszcze 1x
do skypa jest mi potrzebny wzmacniacz mikrofonowy gdyz bez niego trudno sie rozmawia, zeby bylo jakotako slychac mnie, musze prawie lizac mikrofon, wiec po prostu chce zwiekszyc czulosc mirofonu
pzdr
Marek
Guest
Sun Apr 02, 2017 3:54 pm
On Sun, 2 Apr 2017 06:28:48 -0700 (PDT), andgab9@gmail.com wrote:
Quote:
ec po prostu chce zwiekszyc czulosc mirofonu
A mic boost na karcie włączyłeś?
Nie ma takiej możliwości, by prawidłowo skonfigurowane audio w pc nie
poradzilo sobie z poziomem głośności.
--
Marek
PiteR
Guest
Sun Apr 02, 2017 5:08 pm
andgab9 pisze tak:
Quote:
ok jeszcze 1x
do skypa jest mi potrzebny wzmacniacz mikrofonowy gdyz bez niego
trudno sie rozmawia, zeby bylo jakotako slychac mnie, musze prawie
lizac mikrofon, wiec po prostu chce zwiekszyc czulosc mirofonu
Są takie ch. kompy/karty dźwiękowe co zbierają cicho i żeby przyszło
tysiąc atletów i zjadło tysiąć kotletów.
Próżny trud. Dokup karte na usb.
--
Piotrek
Let me see your war face.
kilokitu
Guest
Sun Apr 02, 2017 6:49 pm
W dniu niedziela, 2 kwietnia 2017 15:28:50 UTC+2 użytkownik and...@gmail.com napisał:
Quote:
ok jeszcze 1x
do skypa jest mi potrzebny wzmacniacz mikrofonowy gdyz bez niego trudno sie rozmawia, zeby bylo jakotako slychac mnie, musze prawie lizac mikrofon, wiec po prostu chce zwiekszyc czulosc mirofonu
A może ten egzemplarz mikrofonu jest uszkodzony? Pożycz sobie od kolegi/koleżanki słuchawki z mikrofonem i na nich sprawdź czy przypadkiem nie jest OK? Albo zabierz ten swój mikrofon do kolegi/koleżanki i sprawdź/porównaj czy ich sprzętu czułość jest porównywalna z Twoim mikrofonem.
Poprawnie działający mikrofon na prawidłowo skonfigurowanym komputerze przez Skype umożliwia zdalne słuchanie ćwierkania ptaków za (otwartym) oknem.
WĹodzimierz Wojtiuk
Guest
Sun Apr 02, 2017 9:20 pm
On 2017-04-02 15:26, andgab9@gmail.com wrote:
Quote:
W dniu niedziela, 2 kwietnia 2017 12:38:13 UTC+2 użytkownik nor...@googlegroups.com napisał:
witam

)
pzdr
Włodek
Ja twierdzę, że nie!
Co widać po dalszej częsci dyskusji.
Żegnam.
Włodek :-/
robot
Guest
Mon Apr 03, 2017 10:31 am
A na polskiej Wikipedii jest zaskakująco dobry artykuł o tej technologii.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mikrofon_elektretowy
WĹodzimierz Wojtiuk
Guest
Wed Apr 05, 2017 8:11 pm
On 2017-04-05 21:56, andgab9@gmail.com wrote:
(ciap)
Quote:
no to spadaj jak nie chcesz pomoc
PLONK!
Włodek
Guest
Wed Apr 05, 2017 9:56 pm
W dniu niedziela, 2 kwietnia 2017 23:20:34 UTC+2 użytkownik nor...@googlegroups.com napisał:
Quote:
On 2017-04-02 15:26, andgab9@gmail.com wrote:
witam

)
pzdr
Włodek
Ja twierdzę, że nie!
Co widać po dalszej częsci dyskusji.
Żegnam.
Włodek :-/
Guest
Wed Apr 05, 2017 9:58 pm
W dniu niedziela, 2 kwietnia 2017 18:49:47 UTC+2 użytkownik kilokitu napisał:
Quote:
W dniu niedziela, 2 kwietnia 2017 15:28:50 UTC+2 użytkownik and...@gmail.com napisał:
ok jeszcze 1x
A może ten egzemplarz mikrofonu jest uszkodzony? Pożycz sobie od kolegi/koleżanki słuchawki z mikrofonem i na nich sprawdź czy przypadkiem nie jest OK? Albo zabierz ten swój mikrofon do kolegi/koleżanki i sprawdź/porównaj czy ich sprzętu czułość jest porównywalna z Twoim mikrofonem.
Poprawnie działający mikrofon na prawidłowo skonfigurowanym komputerze przez Skype umożliwia zdalne słuchanie ćwierkania ptaków za (otwartym) oknem.
witam
oczywiscie probowalem rozych mikrofonow i slabo
dzieki za podpowiedz
pzdr
Adam Wysocki
Guest
Thu Apr 06, 2017 2:44 pm
andgab9@gmail.com wrote:
Quote:
W tym momencie pozbawiłeś się jakiejkolwiek pomocy.
--
[ Email: a@b a=grp b=chmurka.net ]
[ Web:
http://www.chmurka.net/ ]
sundayman
Guest
Thu Apr 06, 2017 6:08 pm
Quote:
oczywiscie probowalem rozych mikrofonow i slabo
dzieki za podpowiedz
Może jest za mała dziurka w mikrofonie. Trzeba rozwiercić, tak do 3mm.
Goto page 1, 2 Next